Festes populars

17 de gener, Sant Antoni.

Típic d'aquesta festa són les beneïdes d'animals (que en el cas de Sóller s'acompanyen amb curses de cavalls) i els foguerons que s'encenen durant la revetlla, on la gent menja sobrassada i botifarrons torrats i es canten cançons referents a Sant Antoni i el dimoni, amenitzades amb ximbombes.

Segon cap de setmana de maig.

Sa Fira i Es Firó. Són les festes més populars que se celebren en el nostre municipi, s'hi commemora la victòria dels sollerics davant la invasió sarraïna ocorreguda l'11 de maig de 1561.

Sa Fira
L'ofrena de flors
Aquestes festes duren quatre dies, encara que la seva preparació ha portat mesos de feina. Durant aquests dies es realitzen nombrosos actes culturals i esportius destacant, d'entre ells, la lectura del pregó per part d'una persona destacada del nostre municipi, la investidura de les Valentes Dones, personatges històrics que rememoren la valentia de dues dones solleriques que saberen defensar-se davant els moros o l'ofrena de flors a la Verge de la Victòria.

Aquesta festa té dues parts diferenciades:
Per una banda la FIRA pròpiament dita, que se celebra el diumenge, amb el mercadet realitzat pels artesans locals on s'exposen els productes autòctons i típics de la nostra vall, i la fira ramadera, mostra dels animals autòctons que podem trobar a les nostres illes i d'altres, més exòtics, com a mostra de curiositat.Per l'altra banda podem destacar el FIRÓ, que es du a terme el dilluns; és la festa per excel·lència, que ha estat organitzada amb molta cura des de mesos abans per part de tots els col·lectius participants. S'hi fa una representació històrica del saqueig dels moros a la nostra vila, des del seu desembarcament al Port fins a l'acurada defensa dels sollerics que aconseguiren vèncer-los després de tres batalles, essent la darrera a la plaça de la vila. El Firó destaca per ser una festa molt renouera amb trons, traques i petards i on l'alegria i l'apassionament dels sollerics pels seu poble i la seva història es fa evident. Es Firó
'Invasors' saquejant el banc

24 de juny. Sant Joan.

Durant la revetlla d'aquest dia es fan foguerons per celebrar l'entrada de l'estiu.

29 de juny. Festa de Sant Pere.

Festa de la barriada marinera del Port de Sóller. Es commemora el patró dels pescadors i es fan nombrosos actes culturals i esportius.

Juliol.

Festes de l'Horta. Festa d'aquesta barriada en commemoració de la Verge de la Victòria. S'hi fan diversos actes commemoratius i diferents activitats culturals, esportives i festives.

15 d'agost.

Festes de Biniaraix. Es commemora la Mare de Déu d'Agost amb nombrosos actes festius i culturals.

24 d'agost, Sant Bartomeu.

Festes patronals del nostre municipi. Són unes festes més familiars que les de la Fira i el Firó. Donat que aquesta festa és de caràcter local, els sollerics podem gaudir-ne més i celebrar-les amb més intimitat, ja que no hi ha tants de visitants, pel fet d'esser normalment dies no festius a altres llocs de l'illa. A part d'actes culturals, exposicions, concerts, actes esportius, etc. s'ha de destacar que la nit del sant patró, i des de fa uns quants anys, el grup ESCLATABUTZES organitza un correfoc que ha esdevingut un dels espectacles de foc més importants de l'illa. Esclatabutzes

Activitats culturals

Segona quinzena de juliol, Mostra Internacional Folklòrica.

Aires Sollerics
Aires Sollerics
És un festival de folklore fundat pels 'Aires Sollerics', que arreplega grups d'arreu del món i que ja du més de vint anys d'existència. Aquest festival té una durada de vuit dies durant el qual els grups, encara que facin espectacles de cara al públic, també tenen uns intercanvis culturals entre ells, per tal d'ampliar els coneixements de les diferents cultures.

Setembre - Octubre, Festival de Música Clàsica, Port de Sóller

Informació detallada disponible a: www.festivalportdesoller.com

Hivern

Cicle 'Un Hivern a Mallorca'. Se celebra entre el novembre i l'abril arreu de tot Mallorca. A Sóller se solen realitzar sobretot concerts, en la seva major part de música clàssica, interpretats per destacats solistes, grups de cambra, cors i orquestres de diferents països, també es fan demostracions folklòriques, excursions i visites culturals.Tornar

www.sollernet.com - Sa web de Sóller

contacte'ns