Plànol del centre de SóllerMapa detallat de Sóller en format .zip (265KB)
Mapa detallat del Port de Sóller en format .zip (58KB)
Mapa detallat de Mallorca en format .zip (710KB)

Planol de Sóller
L'Eglésia El Banc La Posada de Ca'n Prohom La Casa de la Lluna La Posada de Montcaire L'Esglèsia de la Sang Ca'n Prunera El Mercat Ca'n Nou El Museu del Casal de Cultura La Gran Via El Nucli Urbà Antic La Plaça d'Espanya L'Estació de Sóller El Museu Balear de Ciències Naturals - Jardí Botànic
Com arribar

Llegenda

1 - L'Església parroquial de Sant Bartomeu

Construïda abans del 1236, aquest temple ha sofert diverses modificacions al llarg dels segles. Actualment presenta una estructura barroca (1688 - 1733), un campanar neogòtic i una façana modernista dissenyada per l'arquitecte Joan Rubió, l'any 1904. Al voltant de l'edifici es poden veure restes dels portals i finestres romàniques i de la fortificació emmurallada del segle XVI.

2 - El Banc de Sóller

Es va construir l'any 1889 amb els diners dels emigrants. L'edifici és obra de Joan Rubió (1912), típicament modernista. En destaca la doble tribuna volada, el portal de mig punt, i el forjat de les finestres.

3 - La Posada de Ca'n Prohom

La Posada és la residència que els grans propietaris agrícoles posseïen a la vila. L'estructura barroca civil és pròpia de la Mallorca del segle XVIII. La seva aparença és sòlida, i parca en decoració.

4 - La Casa de la Lluna

Datada del segle XV, aquesta és una construcció típica de l'arquitectura popular. El més destacable és la figura de marès en baix relleu que representa una lluna.

5 - La Posada de Montcaire

Aquest palauet residencial és una mostra de l'arquitectura civil barroca en transició al neoclàssic de final del segle XVIII. Cal observar el voladís de teules pintades amb motius geomètrics, vegetals i antropomòrfics amb color vermell i blanc.

6 - L'Església de la Sang

Un temple neoclàssic, senzill i robust que fou reconstruït sobre la primitiva capella dels anys 1564-1572. Està dedicat al Crist de la Sang, una talla policromada de 1556, i a la verenada imatge de la Mare de Déu de la Victòria (1572).

7 - Ca'n Prunera

És una de les façanes modernistes més artistiques i treballades de Sóller, bastida entre 1909 i 1911. Cal examinar-ne detingudament l'estructura i els nombrosos detalls de pedra, fusta i metall que ornamenten l'edifici. A l'interior hi ha el Museu del Modernisme.

8 - El Mercat Municipal

La constucció fou projectada per l'arquitecte Francesc Cerdó i inaugurada l'any 1952. És un edifici funcional de planta poligonal amb vàries obertures d'accés i un corredor porticat. Es recomana al vianant que faci un recorregut per l'interior.

9 - Ca'n Nou

L'avinguda de Cristòfol Colom està envoltada de jardins i segueix el traçat del Torrent Major que fou cobert l'any 1912. A l'esquerra se situà l'edifici modernista 'Ca'n Nou', disposa de torreta, amples finestrals amb persianes i balcó balustrat.

10 - El Museu del Casal de Cultura

Una modesta vivienda familiar amb jardí, construïda l'any 1740, que acull actualment el museu etnològic de la ciutat. Recomanam que el visitant dediqui mitja hora per visitar-lo.

11 - La Gran Via

Aquesta via urbana inclou el nucli més rellevant de vivendes enquadrades en els estils modernista i historicista regional. També se situa en aquesta avinguda el centre cultural de Ca'n Dulce.

12 - El Nucli Urbà Antic

Els carrers de Vicari Pastor (carrer de la Rosa), Murta, Cristòfol Pizà i Sant Antoni són uns dels millors exemples del nucli urbà antic de Sóller. Allunyat del trànsit de vehicles, l'espectador pot copsar els distints estadis de l'evolució urbanística dels darrers tres-cents anys.

13 - La Plaça d'Espanya

La plaça nasqué al final del segle XIX i es completà l'any 1912 amb el cobriment del Torrent Major. El més destacat és el monument als combatents de la Guerra Civil Espanyola (1940), obra de Gabriel Alomar.

14 - L'Estació del Ferrocarril

És l'antiga possessió fortificada de Ca'n Mayol (1606), remodelada els anys 1911-1912. A la façana podem veure la làpida dedicada al promotor del Ferrocarril de Sóller, Jeroni Estades.

15 - Museu Balear de Ciències Naturals - Jardí Botànic de Sóller

Aquest palauet modernista, habilitat com a museu de ciències, acull vàries varies sales d'exposicions temporals o permanents, relacionades amb la zoologia, la botànica i la geologia de Mallorca, de les Canàries i d'altres illes de la mediterrània.

Tornar

contacte'ns